Hürrem Sultan Pilavı

Osmanli Mutfagi,türk yemekleri,tatlilar,Börekler
Kullanıcı avatarı
busem
8.Seviye Üye
Mesajlar: 4594
Kayıt: 27 May 2008, 14:09
Konum: PaTRoN

Okunmamış mesaj

Bizler pilavın her çeşidini yiyen bir milletiz, fakat Hürrem Sultan Pilavı'nı denememiş olanlar varsa mutlaka deneyebilirsiniz...
Resim
Malzemeler:

3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı yeşil Antep fıstığı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Bir tencerede tereyağını eritin. Daha önceden 15 dakika ılık suda beklettiğiniz pirincin suyunu süzüp tencereye ilave edin ve tuzunu ekleyin. Yaklaşık 7-8 dakika kavurun. Kavurma sırasında pirinçleri karıştırmak önce zorlaşacak ve sonra gevşeyecektir.

Bu sürenin sonunda pilava toz şekeri Antep fıstığı ve nohudu ekleyin. 1 dakika daha kavurup tavuk suyunu ilave edip 10 dakika, önce yüksek sonra alçak ısıda pişirmeye bırakın. Pilavın üzerinde delikler oluştuğunda altını kapatın ve 10 dakika dinlendirmeye bırakın. Pilavın üzerindeki pirinçler kıvrıldığında pilavı karıştırın ve 5 dakika daha kapağı aralık olarak dinlendirin ve servis edin.

“Yemek Tarifleri” sayfasına dön