Tavuklu Tantuni Tarifi

Osmanli Mutfagi,türk yemekleri,tatlilar,Börekler
Kullanıcı avatarı
busem
8.Seviye Üye
Mesajlar: 4594
Kayıt: 27 May 2008, 14:09
Konum: PaTRoN

Okunmamış mesaj

Resim
Tavuklu Tantuni Tarifi

Malzemeler:
300 gr tavuk gögsü
4 adet biber
150 gr mantar
2 yemek kasigi margarin
1 yemek kasigi salca
tuz
kekik
kirmizi pul biber (istege bagli)
karabiber
Yapılışı:
Tavuk gögüsünü cok kücük küp seklinde dograyin. Margarini cukur ve genis bir tavada eritip (cin tavasi ideal) tavuk ve kekikleri ilave ederek yaklasik 3 dk. kavurun. Daha sonra geriye kalan bütün malzemeleri ilave ederek mantarlar ve biberler pisine kadar yüksek isida kavurun. Pistikten sonra sicak olarak tercihen lavas ekmegi arasina dürüm yapip servis yapin. Normal ekmek arasida servis yapabilirsiniz.

“Yemek Tarifleri” sayfasına dön