Nane Şekerli Elma Tatlısı Tarifi (Amasya)

Osmanli Mutfagi,türk yemekleri,tatlilar,Börekler
Kullanıcı avatarı
Elif_Ce
8.Seviye Üye
Mesajlar: 4792
Kayıt: 20 Ara 2009, 17:17

Okunmamış mesaj

17 Ekim 2011 Pazartesi star tv’de yayınlanan Burcu Vural’ın sunduğu soframız Amasya’da Fatoş hanımın Mutfağından Amasya yöresine ait birbirinden güzel yemekler yaptı bunlardan biri Nane Şekerli Elma Tatlısı..

İşte Nane Şekerli Elma Tatlısı tarifi

Malzemeler:

8 adet orta boy ekşi elma
1 su bardağı toz şeker
3 bardak ılık su
Nane şekeri için;
1 demet taze nane
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı: Nane şekeri için; 1 demet taze nanenin yaprakları yıkanır. Henüz suyu kurumadan 1 su bardağı toz şekerle ovalanarak iyice ezilir. Nane yaprakları ıslak olduğu için hazırlanan karışım yoğun bir sıvı kıvamında olacaktır. (Hazırlanan karışım buzdolabında uzun süre saklanabilir.) Elmalar bütün halde kabukları soyulduktan sonra ortaları oyulur. Elmalar derin bir tencereye yerleştirildikten sonra 3 bardak ılık su tencereye eklenir. Bir su bardağı toz şeker elmaların üzerine serpilir. Elmaların etrafına da taşacak şekilde ortalarına nane şekeri yerleştirilir. Kısık ateşte elmalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Servis tabağına alındıktan sonra soğuması beklenir. Elmaların ortasına bir tatlı kaşığı kadar kaymak yerleştirilir. Üzerleri nane yapraklarıyla süslenerek servis edilir.

“Yemek Tarifleri” sayfasına dön