
Malzemeler :
ADEM İÇİN ? Toz badem veya toz fındık 110 g ? Toz şeker 110 g ? Yumurta beyazı 90 g
SÜSLEME İÇİN ? Toz Krem Şanti (çırpılmış) ? Çilek veya frambuaz Acıbadem Pastası yemeğinin
hazırlanışı:
Tüm malzemeler tencere içine koyularak hafif ateşte tahta kaşık ile şeker eriyinceye kadar 10 dakika kanştınlır. Pişirilen hamur tepsiye dökülerek soğumaya bırakılır. Tart hamuru 1/2 cm kalınlığında açılıp kupatla kesilir. Sogutulan hamur kupatla kesilmiş tart hamurlannın üzerine ortası boş kalacak şekilde sıkılır ve 170 °C`lik fınnda 30-35 dakika pişirilir. Soğutulan kurabiyelerin üzerine sıkma torbası ile şanti sıkılır. Taze çilek veya frambuaz ile süslemesi yapılır.