Acıbadem Pastası

Osmanli Mutfagi,türk yemekleri,tatlilar,Börekler
Kullanıcı avatarı
MaviS
3.Seviye Üye
Mesajlar: 234
Kayıt: 04 Kas 2008, 12:54
Konum: ßo$versene !!

Okunmamış mesaj

Acıbadem Pastası tarifi için
Resim
Malzemeler :
ADEM İÇİN ? Toz badem veya toz fındık 110 g ? Toz şeker 110 g ? Yumurta beyazı 90 g

SÜSLEME İÇİN ? Toz Krem Şanti (çırpılmış) ? Çilek veya frambuaz Acıbadem Pastası yemeğinin

hazırlanışı:
Tüm malzemeler tencere içine koyularak hafif ateşte tahta kaşık ile şeker eriyinceye kadar 10 dakika kanştınlır. Pişirilen hamur tepsiye dökülerek soğumaya bırakılır. Tart hamuru 1/2 cm kalınlığında açılıp kupatla kesilir. Sogutulan hamur kupatla kesilmiş tart hamurlannın üzerine ortası boş kalacak şekilde sıkılır ve 170 °C`lik fınnda 30-35 dakika pişirilir. Soğutulan kurabiyelerin üzerine sıkma torbası ile şanti sıkılır. Taze çilek veya frambuaz ile süslemesi yapılır.

“Yemek Tarifleri” sayfasına dön