Sakallı Poğaça

Osmanli Mutfagi,türk yemekleri,tatlilar,Börekler
Kullanıcı avatarı
busem
8.Seviye Üye
Mesajlar: 4594
Kayıt: 27 May 2008, 14:09
Konum: PaTRoN

Okunmamış mesaj

Resim

Malzemeler
1 su bardağı sıcak süt(kaynar olmasın)
Yarım su bardağı ılık süt
1 bardak sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Un
İçi için
Maydanoz
Krem peyniri
Üstü için
Susam
Hazırlanışı
Süt yağ su karıştırılır.Maya tuz şeker katılıp eritilirun eklenip yumuşacık bir hamur hazırlanır ve mayalanmaya bırakılır(yaklaşık 1 saat yeterli olur.)Yumurta büyüklüğünde bezeler kopartılıp yağlanmış tepsiye diziliryumurta sarısı sürülür ve susam serpilirfırında pişirilir.Fırından çıktıktan sonra sandviç ekmeği gibi ortadan kesilir fotoğraftaki gibitam kesilmez yarı kesilirkrem peynir biraz dışarı taşırılarak sürülür.Son olarak maydanozlara batırılır ve servis yapılır.
afiyet olsun.

“Yemek Tarifleri” sayfasına dön