Kolay Bayram Baklavası Tarifi

Osmanli Mutfagi,türk yemekleri,tatlilar,Börekler
Kullanıcı avatarı
busem
8.Seviye Üye
Mesajlar: 4594
Kayıt: 27 May 2008, 14:09
Konum: PaTRoN

Okunmamış mesaj

Kolay Bayram Baklavası Tarifi


20 adet baklava yufkası
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı ceviz içi
1,5 çay bardağı şeker
2 yumurta akı

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
5 dalma limon suyu

Baklava yufkasını 3 adet üst üste koyup üzerine çeviz içi ve yumurta akını karıştırıp bir harç hazırlayın. Bu harcı yufkanın kenarına koyun ve rulo şeklinde sarın, biraz büzdürüp tepsiye dizin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Çıkınca 4 dakika soğutulmuş şerbeti tatlıya dökün.

“Yemek Tarifleri” sayfasına dön