KALBURA BASTI TARİFİ

Osmanli Mutfagi,türk yemekleri,tatlilar,Börekler
Kullanıcı avatarı
busem
8.Seviye Üye
Mesajlar: 4594
Kayıt: 27 May 2008, 14:09
Konum: PaTRoN

Okunmamış mesaj

Resim
Malzemeler

•125 gr.tereyağı(oda sıcaklığında)
•1 çay bardağı sıvıyağ
•1 çay bardağı yoğurt
•1 yumurta
•1 çay bardağı irmik
•bir fiske tuz
•bir paket vanilya
•yarım paket kabartma tozu
•Aldığı kadar un
•1 su bardağı ceviz
•İÇİNDE ŞEKER YOK
ŞURUP İÇİN:3.5 su bardağı şeker,3.5.su bardağı su,yarım limon suyu

Kalburabastının yapılışı:

Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapın.Cevizi hamura katıp yoğurun.Veya açıp içine koyun.Oval şekiller verip,rendeye veya kalbura bastırın.200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Tatlı soğuduktan sonra sıcak şurubu üzerine dökün.
Değişik tatlı tarifleri

“Yemek Tarifleri” sayfasına dön