Muhallebili Güllaç

Osmanli Mutfagi,türk yemekleri,tatlilar,Börekler
Kullanıcı avatarı
busem
8.Seviye Üye
Mesajlar: 4594
Kayıt: 27 May 2008, 14:09
Konum: PaTRoN

Okunmamış mesaj

Resim

Malzemeler:




•6-7 yaprak güllaç yufkası
•1,5 lt süt
•2 su bardağı şeker
•1 su bardağı ceviz içi
Muhallebisi;
•1 paket hazır muhallebi (ben Dr.Oetker’in ürününü aldım)
•3 su bardağı süt
Yapılışı;
1.1.5 litrelik süt şekerle birlikte şeker eriyene kadar kaynatılır.
2.Muhallebisi pişirilir.
3.Kenarları yüksek olan bir tepsiye önce yufkanın biri yerleştirilir. Eğer yufkalar büyük gelirse kenarlarını kırın ve tepsinin içine koyun.
4.Bu yufkayı 1 kepçe süt ile ıslatın. İkinci yufkayıda üzerine koyun ve sütle ıslatın. Bu aşamada biraz ceviz içi serpin. Üçüncü yufkayı da serin, sütle ıslatın.
5.Bu aşamada muhallebinin tamamını yufkaların üzerine dökün.
6.Diğer kalan 3 yufkayıda aralarına 1 er kepçe süt gezdirin. Katların arasına biraz cevizde serpebilirsiniz. En üstüne ceviz serpip 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Eğer ertesi gün servis yapacaksanız üst cevizini o zaman serpin.

Afiyet Olsun...

“Yemek Tarifleri” sayfasına dön