Hamsi köftesiyi denediniz mi hiç?

Osmanli Mutfagi,türk yemekleri,tatlilar,Börekler
Kullanıcı avatarı
busem
8.Seviye Üye
Mesajlar: 4594
Kayıt: 27 May 2008, 14:09
Konum: PaTRoN

Okunmamış mesaj

Balık çeşitlerinden hamsinin köftesi nefis olacak...
Malzemeler:

• ½ kg hamsi

• 2 kahve fincanı un

• 1 demet maydanoz

• 1 çay kaşığı kuru nane

• 1 çay kaşığı kekik

• 1 adet kuru soğan 2 adet yumurta

• Sıvı yağ (yeterince)

• tuz

• karabiber

• sumak

Hazırlanışı:

Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız. Bilahare çok küçük parçalara doğrayınız. Maydanozları ince kıyınız. Soğanları rendeleyiniz. İçine diğer malzemelerle birlikte doğranmış hamsileri koyup iyice harmanlayınız.Yumurtaları çırpıp ilave ediniz ve tekrar karıştırınız (Mutfak robotunuz varsa karıştırma işlemini orada yapabilirsiniz). Harmanlanmış malzemeyi küçük toplar halinde yoğurunuz. Kızgın yağda çevirerek kızartınız.

“Yemek Tarifleri” sayfasına dön